U bent hier

Dag van de Trage Weg: organiseer een activiteit (gratis)

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur
Thema: 
Mobiliteit
Type info: 
Ondersteuning (materiaal)
Hef samen met inwoners het glas op mooie verwezenlijkingen op, rond en langs trage wegen tijdens het jaarlijks feestweekend voor trage wegen! 
Trage wegen doen jong en oud bewegen. Ze verbeteren de lokale mobiliteit en creëren een aangename leefomgeving. Elk jaar in de herfst vindt de Dag van de Trage Weg plaats. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken de wegjes en paadjes op. Van de Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de stad, langs authentieke landwegen en nieuwe tracés. De Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename trage wegen in ons land. 
 
Deze campagne kent een groeiend succes, volledig te danken aan gemeentebesturen, maar evengoed lokale vrijetijdsorganisaties, wandelclubs, wijkcomités,  ruiterclubs en jeugdverenigingen met een hart voor trage wegen. Zij verwelkomen elk jaar weer wandelaars langs authentieke landwegen of verkeersveilige doorsteekjes in de wijk.
 
Ook een activiteit organiseren? 
 
Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk: een verkenningstocht, zwerfvuilactie, inhuldiging van een nieuwe verbinding, kleine onderhoudswerken waaraan burgers participeren, enz. Heb je inspiratie nodig? Op de website speciaal voor deze campagne vind je alle info terug.
 
Kostprijs
 
De promotie en ondersteuning door Trage Wegen kost niets. Afhankelijk van de gekozen activiteit kijkt elke organisator of hij zelf budget moet voorzien.
 
Aan de slag!
 
Voor info, inspiratie, het programma en om je activiteit aan te melden, één adres: www.dagvandetrageweg.be
 
Hulp nodig?