U bent hier

Zonnepanelen van burgers op gemeentelijke daken in Haasrode

Bron: 
HLN 10 april 2019
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.

Dankzij de coöperatieve aanpak van Ecopower kunnen alle inwoners van Oud-Heverlee mee investeren en zo delen in de winst.

Op de daken van de sporthal en de basisschool in Haasrode worden deze maand zonnepanelen geïnstalleerd. Ook het ontmoetingscentrum en het magazijn in Blanden worden op zonnepanelen op het dak getrakteerd. De gemeente Oud-Heverlee sloot hiervoor een overeenkomst af met Ecopower, een burgercoöperatie voor hernieuwbare
energie, ook wel REScoop genoemd.

Dankzij de coöperatieve aanpak van Ecopower kunnen alle inwoners van Oud-Heverlee mee investeren en zo delen in de winst. Dit door één of meerdere aandelen van Ecopower met een waarde van 250 euro aan te kopen. Zo word je mede-eigenaar van de zonnepanelen op de verschillende gemeentelijke daken, maar ook van alle andere
installaties van Ecopower. Meer informatie vind je op www.ecopower.be. Het burgerkapitaal afkomstig van de inwoners van Oud-Heverlee was voldoende om de verschillende installaties op de ter beschikking gestelde gemeentelijke daken geheel te financieren.

Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst infrastructuur
op www.oud-heverlee.be/contact/4/infrastructuur . (SVDL)

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: