U bent hier

BBL ondersteunt centrumsteden bij het uitstippelen van duurzame stadslogistiek

Bron: 
Bond Beter Leefmilieu

Wist je dat stadslogistiek minstens een kwart van de CO2-uitstoot van het totale stadstransport uitstoot? En dat terwijl zogenaamde leveringsvoertuigen eigenlijk amper 10 tot 20% van de totale kilometers voor hun rekening nemen. Bovendien staan ze in voor bijna de helft van andere emissies, zoals fijn stof en stikstof.

Bond Beter Leefmilieu start deze zomer kosteloos een lerend netwerk op met de Vlaamse centrumsteden. 3 keer per jaar komen we samen om de uitdagingen rond stadslogistiek te bespreken met experts en onze ervaringen te delen. 

Pakjes die hun weg naar de woonkamer vinden, collecties die op tijd in de rekken moeten hangen, restaurants die hun klanten verse ingrediënten aanbieden, bouwmaterialen die op tijd geleverd worden… De vraag naar stedelijk goederenvervoer in de steden groeit. Logisch: ook de steden groeien, net als de noden en verwachtingen van iedereen die er woont, werkt, leeft. Maar we moeten onze steden ook leefbaar houden. 

Uitdaging: hoe maken we stadslogistiek snel, efficiënt en emissievrij?

Bond Beter Leefmilieu popelt om bij te dragen aan een duurzamere stadslogistiek in Vlaanderen. Er zijn nog geweldige winsten te boeken, en de mogelijkheden talrijk.

Graag ondersteunen we onze Vlaamse centrumsteden bij het uitstippelen van een doeltreffend beleid om hun stedelijke logistiek te vergroenen. 

We gaan resoluut voor minder congestie en meer propere lucht. Minder files, maar méér ruimte voor activiteiten. Eindbestemming: gezondere en gelukkige inwoners.

We plannen ook een studiebezoek aan een Nederlandse koploperstad om ons door hun ervaringen te laten inspireren. Zo willen we mee de basis leggen voor duurzame logistieke oplossingen in jouw stad.

Heb je interesse in dit aanbod van Bond Beter Leefmilieu? Laat het ons dan weten via onderstaande contactgegevens. 

Bart Dumoulin | Projectmanager Mobiliteit Bond Beter Leefmilieu
T +32 (0)2/282.19.47 | bart.dumoulin@bblv.be


 

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: