U bent hier

Rikolto vzw

info [at] rikolto [dot] be
Blijde Inkomststraat 50
3000 Leuven Vlaams-Brabant
België
+32 16 31 65 80

Een betere wereld, begint bij ons eten.

Gezonde en duurzame voeding, vandaag en in de toekomst: dat is waar Rikolto (vroeger Vredeseilanden) voor gaat. Van een eerlijk inkomen voor de boer tot betaalbare, kwaliteitsvolle voeding voor iedereen. We verbinden burgers, boeren, bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Wereldwijd bouwen we samen aan vernieuwende, inspirerende initiatieven die tegemoet komen aan de mondiale uitdagingen rond biodiversiteit, klimaat en ongelijkheid. Zo dragen we bij aan systeemoplossingen voor voeding.

Rikolto is bovenal een beweging van mensen. Mensen die steun geven, mensen die in hun omgeving hetzelfde doel nastreven.

Wat eten we morgen?

De ongelooflijke variëteit aan eten op ons bord, is geen evidentie. Om een groeiende wereldbevolking te voeden in een veranderend klimaat, moet de voedingssector op zoek naar stabiele toeleveringsketens die kwaliteitsvol, betaalbaar eten garanderen voor iedereen – nu en in de toekomst.

Doe beroep op onze diensten.

Wij zijn bruggenbouwers en experten in duurzame voeding- en landbouwsystemen.

Wij zetten volop in op nieuwe manieren van samenwerken en in systeemoplossingen.

Kies je voor gezonde voeding, voor mens én planeet? Niet helemaal zeker hoe? Rikolto helpt je verder: https://www.rikolto.be/nl/diensten.