U bent hier

Oproep pilootprojecten Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (2020)

Bron: 
Departement Omgeving
De minister van Omgeving lanceert een tweede oproep pilootprojecten BRV. Het Departement Omgeving gaat met gemeenten werken rond de centrale doelstellingen van de strategische visie van het BRV. 
 
Een geselecteerd pilootproject BRV ontvangt een basissubsidie van 20.000 euro.
 
De basissubsidie kan verhoogd worden:
  • Tot maximaal 30.000 euro als het pilootproject BRV betrekking heeft op gemeenten die zich op kleine schaal intergemeentelijk organiseren.
  • Tot maximaal 60.000 euro als het pilootproject BRV betrekking heeft op gemeenten die in regioverband werken aan gebiedscoalities.
 
Doelgroep: gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.
 
Indienen kan uiterlijk tot 1 oktober 2020. 
 
Welke types projecten kan u indienen?
 
  • Lokale strategie om een bouwshift te realiseren
  • Lokale strategie om groenblauwe netwerken te realiseren
  • Lokale strategie rond stedenbouwkundige lasten
 
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:
  • Toegevoegd: 03/09/2020
    Aanbod voor: Lokaal bestuur

    VIBE helpt je met het ontwikkelen van een ruimtelijke planning waar blauwgroene netwerken en openbaar vervoer centraal staan. Hoe? Door stads- en dorpskernen te versterken en ruimte te maken voor groen en water. Zo vrijwaar je schaarse open ruimte en stimuleert je gemeente ook het openbaar vervoer. Ook worden de gevolgen van klimaatverandering getemperd en versterk je de open ruimte. Op basis van de “Strategie van de twee netwerken” helpt VIBE de gemeente bij het uitwerken van een geïntegreerde visie met het water- en openbaar vervoersnetwerk als sturende dragers voor de ruimtelijke...