U bent hier

Goede autodeelpraktijken in landelijk gebied. Praktijkgids.

Bron: 
Autodelen.net
Vlaamse steden zijn vaak al helemaal overtuigd van het autodeelverhaal. Maar ook steeds meer landelijke gemeenten slagen erin om autodelen succesvol uit te rollen. Autodelen.net verzamelde allerlei ‘good practices’ van autodelen in landelijk gebied tot een heuse praktijkgids.  
 
Als lokale overheid heb je heel wat tools in handen om autodelen te lanceren. Toch lijken veel gemeenten (nog) niet helemaal overtuigd. Gelukkig komt Autodelen.net met de pratijkgids ‘Autodelen in landelijk gebied’ op de proppen die een einde maakt aan de twijfel. Dankzij de concrete voorbeelden, inspirerende ideeën en het overzicht van potentiële partners zijn autodeelprojecten zo opgestart!
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:
  • Toegevoegd: 10/08/2016
    Jouw partner: Autodelen.net
    Aanbod voor: Lokaal bestuur

    ​Autodelen is een mobiliteitsoplossing op maat en een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een eigen (tweede) wagen. Bovendien heeft autodelen talrijke voordelen: het aantal auto’s vermindert, de kilometers file, de luchtvervuiling, de uitstoot van CO2 en fijn stof, de parkeerdruk en de kost per persoon voor het gebruik van een wagen. Met een planmatige aanpak kan een gemeente deze economisch, sociale en klimaatgezonde voordelen maximaliseren. Het actieplan gedeeld vervoer omvat een langetermijnvisie om autodelen en andere vormen van gedeelde mobiliteit sterk te laten...