U bent hier

Gereedschaps bibliotheken. Een handleiding

Het concept van een gereedschapsbibliotheek lijkt logisch en eenvoudig. Als je overweegt om er zelf een uit de grond te stampen, ontdek je al snel dat er heel wat bij komt kijken.

Om je een eind op weg te zetten hebben enkele pioniers uit Vlaanderen en Brussel hun ervaringen gebundeld in een nieuwe publicatie: ‘De Gereedschapsbibliotheek’. In die handleiding nemen ze je stap voor stap mee in alle aspecten van de organisatie van een gereedschapsbib. Je krijgt niet alleen een pak praktische tips mee, maar maakt ook kennis met de filosofie die de gereedschapsbibs verbindt.

Je kunt de handleiding hier downloaden:

 

De impuls voor de handleiding is gekomen uit het Repair&Share lerend netwerk van deelinitiatieven. We danken iedereen die input gaf en de handleiding inspireerde o.a. de medewerkers van Klusbib Mechelen, De Instrumentheek Kortrijk, MAAKbar Leuven, de Werkbank Opwijk, Tournevie Brussel, De Pastory uitleendienst, MaterialenBib De Wijk (Antwerpen Noord), Peerby, Op Wielekes, Babytheek, ShareStarter.org, Spullenbibliotheek/De Spullenier Utrecht (NL) en Netwerk Bewust Verbruiken.

Coördinatie Repair & Share vzw in partnerschap met Cera.
Met steun van de Vlaamse Overheid, Be Planet en de Koning Boudewijnstichting.

Een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken